Новини
15 Лютого 2022
398

Ціни на газ у Європі обвалилися нижче за $900 на фоні новин про відведення військ від кордонів України

Базові європейські ціни на газ впали майже на 10%

Європейські ціни на природний газ впали після того, як Росія заявила, що підрозділи Західного та Південного військових округів після завершення навчань повертаються на свої бази, а президент Володимир Путін запевнив канцлера Німеччини у постачанні енергоресурсів, повідомляє Bloomberg.

У вівторок торги березневим контрактом на TTF на біржі ICE Futures відкрилися на рівні $925. Після заяв Міноборони Росії про переміщення військ почалося зниження котирувань, які на сьогодні досягли $883 за тисячу кубометрів. Базові європейські ціни на газ впали майже на 10%.

До середини лютого Росія стягнула безпрецедентну з часів холодної війни кількість військ до кордонів України. Це сприяло коливанням цін, навіть незважаючи на те, що енергетична криза в Європі в останні тижні ослабла з припливом зрідженого природного газу.

Як писали раніше Investory News, російський “Газпром” не замовив додаткову транзитну потужність через Україну під час сесії бронювання газотранспортних потужностей на березень.

Нагадаємо, автори аналітичної статті дійшли висновку, що енергетика, торгівля, промислове виробництво, банківська справа та ринки Європи можуть постраждати у разі введення нових санкцій проти Росії. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram