Новини
17 Вересня 2024
39

Ціна на зерна арабіки досягла 13-річного максимуму

Це сталося через поганий врожай в Бразилії

Грудневі ф’ючерси на зерна арабіки на ключовій біржі ICE Futures зросли до $2,68 за фунт — найвищого показника з 2011 року, пише Bloomberg.

З початку року зерна арабіки подорожчали вже на 40%.

Зростання цін на каву прискорюється через побоювання поганого врожаю в Бразилії, найбільшого постачальника кавових зерен у світі. Країна завершує збирання врожаю 2024-2025 років, і вже очевидно, що тривалі періоди посухи завдали значної шкоди плантаціям.

“Потенціал урожаю арабіки висить на волосині. Кількість опадів у районах вирощування арабіки постійно є нижчою за норму з початку сухого сезону у квітні. Ця проблема виникла в той час, коли кавова індустрія страждає від перевантаженості портів у кількох країнах, глобальної нестачі контейнерів, перебоїв у районі Червоного моря, а також поганих врожаїв у В’єтнамі”, — прокоментував агентству аналітик Rabobank Карлос Мера.

Ціни на робусту також зростають уже понад тиждень, підскочивши у понеділок, 16 вересня, на 3%.

Зростання цін на каву посилює інфляцію у секторі напоїв. Ціни на апельсиновий сік також зросли через дефіцит виробництва, а рекордне зростання ф’ючерсів на какао підвищує вартість шоколадних напоїв та десертів.

Як писали раніше Investory News, в Україні рекордні ціни на томати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram