Новини
11 Червня 2020
943

Ціна акцій Tesla вперше перевищила $1000

Ринкова капіталізація виробника електрокарів з січня збільшилась у два рази — $190 мільярдів

Вартість акцій виробника електромобілів Tesla на біржі NASDAQ 10 червня вперше в історії компанії перевищила $1000.

З моменту відкриття торгів ціна акцій зросла на 7,87%, на момент написання замітки курс становить $1025.

В результаті нового стрибка ринкова капіталізація Tesla збільшилась майже вдвічі з січня поточного року і досягла $190 млрд.

Агенція Bloomberg зв’язала зростання акцій зі зростальним попитом на бюджетний електрокар Tesla Model 3 в Китаї на фоні зняття обмежень у країні, введених раніше для боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19.

Аналітик Деніел Айвз назвав інтерес з боку Китаю “променем світла для Tesla”. Подальше зняття обмежувальних заходів в США і Європі, введених через пандемію коронавірусу, може збільшити капіталізацію компанії ще більше.

Нагадаємо, ще не початку лютого акції компанії зросли до понад $700. Черговий зліт оцінки акцій був досягнутий через зростання виручки. Аналітики були впевнені, що це ще був не останній рекорд.

Але у Tesla з’являється новий конкурент, так званий “вбивця Tesla”. Як відомо, американський виробник електрокарів Lucid Motors побудував завод в пустелі штату Арізона. Підприємство розташувалося за 80 км від найбільшого міста штату — Фінікса. Його площа склала 6,7 га. Компанія отримала інвестиції у розмірі $1 мільярда від фонду Public Investment Fund of Saudi Arabia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram