Новини
12 Листопада 2020
842

Чорний ринок: З’явилися підроблені тести з негативним результатом на COVID-19 для мандрівників

Туристів з фальшивими документами уже виявили у Франції, Великій Британії та Бразилії

Підроблені результати тестів на коронавірус стають популярним товаром на чорному ринку для людей, які прагнуть подорожувати. Негативні результати тесту необхідні для в’їзду до багатьох країн, які встановили ці обмеження через зростання захворюваності COVID-19, повідомляє Fox News.

Підроблені негативні тести на коронавірус уже було виявлено у Франції, Бразилії та Великій Британії. Так, у Франції минулого тижня заарештували шістьох чоловіків і одну жінку. Вони продавали фальшиві свідоцтва про тестування мандрівникам за ціною від $180 до $360 у паризькому аеропорту “Шарль де Голль”. Заарештованим пред’явили звинувачення у підробці, використанні підроблених документів і співучасті у шахрайстві.

“Розслідування з приводу помилкових результатів тестування розпочалося у вересні, коли підроблений документ з відміткою про негативний тест на коронавірус виявили у пасажира, який зареєструвався на рейс до Ефіопії”, — зазначає видання.

У жовтні влада Бразилії заарештувала чотирьох місцевих туристів. Вони нібито підробили результати своїх тестів на коронавірус, щоб відвідати архіпелаг Фернандо-де-Норонья. Двоє чоловіків і дві жінки з бразильського штату Токантінс прилетіли на приватному літаку на острови та показали результати тестів, які були зроблені раніше терміну, який був необхідний для такого роду тестування.

“Від повторного тестування туристи відмовилися, але надали нові результати, з пізнішою датою. Під час перевірки у лабораторії, яка проводила тестування, з’ясувалося, що у документи вносилися зміни”, — зазначає видання.

Крім того, у жовтні газета Lancashire Telegraph повідомила про помилкові негативні результати тестів на коронавірус у Великій Британії, про це газеті повідомив турист, що відвідав Пакистан. Він вніс зміни у документ про тестування, який отримав від свого товариша — мандрівник вписав туди своє ім’я і дату народження й вказав потрібну для в’їзду до країни дату тестування.

Видання також писало про послуги турагентства, яке обіцяло надати негативний результат тесту за £50 (близько $66), навіть якщо насправді тест мандрівника буде позитивним.

The Washington Post зазначає, що все більше країн встановлюють жорсткіші та високотехнологічні вимоги до результатів тестування на коронавірус. Як приклад видання привело Гаваї, де від туристів, що в’їжджають вимагають тестування тільки у затвердженому владою партнера з досліджень.

Мандрівники повинні також зареєструватися в спеціальному державному додатку, до якого вносяться результати тестування за встановленою формою.

Раніше Investory News писали, що компанії Pfizer і BioNTech відзвітували про успішне завершення чергового етапу випробувань своєї вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19, яка у ході тестів показала ефективність понад 90%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram