Новини
14 Серпня 2019
751

Чесні гонорари: Майк Тайсон запускає блокчейн-стартап для молодих боксерів

Блокчейн буде забезпечувати прозорість при виплаті премій бійцям коштом підтримки фанатів і спонсорів 

Фото: Ethan Miller

Знаменитий американський боксер Майк Тайсон заснував та очолив нову блокчейн-платформу Fight to Fame (Боротися за славу) для нового покоління бійців, повідомляє Venturebeat.

До ради компанії крім Майка Тайсона увійшли також гендиректор і експерт з фінансів Фарзам Камалабаді, керівник телевізійного напрямку Тім Сміт, експерт з криптовалюти й блокчейну Стен Ларімер.

Блокчейн буде забезпечувати прозорість при виплаті гонорарів бійцям коштом підтримки фанатів і спонсорів через токени платформи FF. Сама компанія буде займатися просуванням бійців через соціальні мережі, реаліті-шоу, фільми, ігри, прямі матчі і спортивні ставки. Таким чином, найуспішніші учасники проекту зможуть укласти угоди з кіно- та ігровими компаніями.

“Ми знаходимо таланти, відкриваємо їх, вони отримують можливість брати участь у спортивних змаганнях по всьому світу. Потім деякі з них зможуть зніматися в повнометражних бойовиках і стати зірками”, – прокоментував Камалабаді.

В свою чергу, Майк Тайсон додав, що як досвідчений боєць, він прагне наставляти нові покоління.

“Я хочу допомагати молодим бійцям, особливо майбутнім зіркам бойовиків, і бути впевненим, що існує чесний шлях домогтися успіху та отримати справедливі виплати”, – розповів виданню Тайсон.

Адже для Тайсона поняття “справедливі виплати” має особливе значення. У 1998 р. він через суд вимагав від свого колишнього промоутера Дона Кінга $100 млн, заявляючи, що той його ввів в оману. Та справа була закрита поза судом за $14 млн. За свою кар’єру Тайсон заробив понад $400 млн, але отримав з цих грошей тільки четверту частину. Протягом тих років, коли його представляв Кінг, він платив 30% промоутеру, 20% двом менеджерам, а половину що залишалася віддавав як податки.

Як відомо, онлайн-платформа StockX з купівлі та продажу кросівок залучила $110 млн в раунді C від групи інвесторів на чолі з фондом DST Global.

Нагадаємо, українська освітня онлайн-платформа для вивчення програмування та пошуку першої роботи в IT Mate academy залучила $580 тис. інвестицій. В раунді взяли участь TA Ventures і засновник Intellias Михайло Пузраков. Лід-інвестором виступила Genesis Investments.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram