Новини
18 Липня 2019
1 112

Червнева електротяга: Кількість електромобілів знизилась на 13%

Автівка Nissan Leaf знову випередила Tesla Model S за продажами

Протягом червня в Україні зареєстровано 1238 одиниць легкових та LCV (легких комерційних) авто з електродвигуном. Це на 13% менше, ніж у травні й водночас на 16% більше, ніж було реєстрацій у квітні, повідомляє маркетингове агентство IRS Group, посилаючись на своє 18-те щомісячне дослідження щодо ринку електромобілів та авто з гібридними двигунами.

Також зазначається, що українці придбали рівну кількість гібридів й електромобілів – по 619 авто кожного виду.


За кількістю зареєстрованих електрокарів в червні лідирують Nissan Leaf – 292 штук, Renault Kangoo – 40 і Tesla Model S – 38 одиниць. За кількістю зареєстрованих гібридів: Toyota Rav-4 – 180 авто, Chevrolet Volt – 64 і Toyota Camry – 49.

Нагадаємо, що за I кв 2019 року український парк електромобілів поповнився на 1276 одиниць, таким чином попит на електромобілі в Україні зріс на 71%. Найбільшим попитом на той момент користувався Nissan Leaf: з січня по березень 678 автомобілів цієї моделі були зареєстровані в Україні. На другому місці – Tesla Model S (107 реєстрацій), на третьому – BMW i3 (87 реєстрацій).

Також днями американська компанія Tesla заявила, що більше не продаватиме “бюджетні” версії  Model S і Model X. Обидві моделі вже недоступні для покупки на сайті виробника. У той же час у якості компенсації у Teslaвирішили знизити ціну на Model 3 на $1 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram