Новини
21 Березня 2022
792

Через війну: Компанії всього світу відкладають угоди на $25 мільярдів

На впевненість інвесторів вплинули початок російського вторгнення та спричинені цим санкції

Компанії в усьому світі відкладають угоди із залучення фінансування через волатильність на ринках, що виникла на фоні російського вторгнення в Україну: обсяг угод, поставлених на паузу, — щонайменше $25 млрд, пише Bloomberg.

Так, автовиробник Tesla відклав випуск облігацій на $1 млрд.

Загалом же з 24 лютого, коли почалося вторгнення рф в Україну, близько 80 компаній поставили на паузу угоди на загальну суму щонайменше $25 млрд, порахувала агенція.

Серед відкладених угод найбільшу частку становлять операції із залучення нового боргу — понад $18 млрд у сумі. Значну кількість становлять також перенесені IPO, а також угоди з купівлі та злиття компаній та інші угоди.

За словами старшого інвестиційного та ринкового аналітика фінансової компанії Hargreaves Lansdown Сюзанни Стрітер, на впевненість інвесторів вплинули початок російського вторгнення та спричинені цим санкції Заходу проти рф, а також — зростання цін на енергоресурси.

“Сказати, що компанії перестали залучати фінансування, теж не можна. На цьому тижні або найближчим часом відкладено пропозицію нових облігацій, зокрема від Nestle, L’Oreal та Volkswagen”, — резюмує Bloomberg.

Тим часом поки війна в Україні ще не закінчена, багато інвесторів на Заході почали скуповувати українські та російські облігації, що різко подешевшали, роблячи ставку на те, що вони зрештою відновляться.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram