Новини
27 Липня 2020
676

Через карантин Нацбанк продовжив спрощену реструктуризацію кредитів

Зазначені зміни почали діяти з 25 липня

Національний банк України (НБУ) продовжив до 30 листопада дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів, що здійснюються банками для позичальників, які зазнають труднощі з обслуговування боргу через введення карантинних обмежень, повідомляє прес-служба регулятора.

Зазначені зміни передбачені постановою правління НБУ №105 від 24 липня і набирають чинності з 25 липня.

Згідно з постановою, також з групової оцінки кредитного ризику не будуть вилучатися кредити, умовами реструктуризації за якими передбачено здійснення платежів з періодичністю більш рідкісною, ніж або в обсязі меншому, ніж передбачені вимогами положення №351.

Для безперервності кредитної підтримки державного сектора передбачено право банків при оцінці кредитного ризику за кредитами, наданими органам державної влади та органам місцевого самоврядування (боржники — бюджетні установи), не брати до уваги інформацію про стан виконання ними дохідної частини бюджету у 2020 р.

Нагадаємо, Національний банк вирішив зберегти облікову ставку на рівні 6%. В наступному році НБУ буде приймати рішення по обліковій ставці в залежності від реалізації проінфляційних ризиків.

Як відомо, центробанк у першому півріччі 2020 р. отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,1 млрд грн. Також, комерційні банки збільшили попит на процентний своп з НБУ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram