Новини
15 Квітня 2019
873

Чекав з осені: Закон про банкрутство підписано

Глава держави також закликав інвестувати у IT, промисловість та туризм

Президент України підписав Кодекс з процедур банкрутства, прийнятий парламентом восени минулого року. Про таке рішення глава держави повідомив під час зустрічі із бізнесом у Києві.

“Я сьогодні підписав закон про банкрутство”, – повідомив Петро Порошенко.

Також президент закликав інвестувати у IT, аграрний та промисловий сектори, туризм та логістику. За його словами, Україна буде готова до вступу у Європейський союз до 2023 року.

Зазначимо, що Верховна Рада прийняла Кодекс з процедур банкрутства у жовтні 2018 року, проте закон чекав на підпис президента протягом кількох місяців. Положення кодексу викладено в двох книгах: “Корпоративне банкрутство” і “Відновлення платоспроможності фізичної особи”.

Законодавчий акт передбачає ліквідацію бар’єрів і спрощення доступу до процедур, зокрема самого боржника, збільшення можливостей для санації і створення ефективних механізмів позасудового врегулювання.

Також Кодекс пропонує надати забезпеченим кредиторам право ініціювати справу про банкрутство, передбачити можливість участі забезпечених кредиторів в голосуванні при прийнятті рішень, встановити, що під час процедури санації боржника за клопотанням забезпеченого кредитора суд може прийняти рішення про припинення дії мораторію на його вимогу, якщо предмет забезпечення не буде використовуватися для процедури санації боржника.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram