Новини
1 Березня 2019
1 020

Це вам не іграшки: Lego тікає в онлайн

Продажі через традиційні магазини становлять лише третину загального доходу, тому іграшковий гігант змінює свою бізнес-модель

Виробник дитячих конструкторів Lego розпочинає онлайн-продажі, повідомляє Bloomberg.

Магазини компанії забезпечують близько третину усіх продажів. Адже купівля іграшок в офлайн стає рідкістю, пише видання. У 2018 році Lego втратила важливого партнера – велику американську мережу Toys “R”, що закрила свою глобальну мережу. Lego вже домовилася з Walmart та Target про збільшення поставок своєї продукції.

Але не тлі скорочення продажів через традиційні мережу та банкрутсво магазинів продажив, у Lego вирішили змінити бізнес-модель.

“Онлайн-продаж повинен стати для Lego головним драйвером динаміки в майбутньому. І найвищі темпи зростання саме в цьому сегменті”, – зазначив виконавчий директор компанії Нільс Крістенсен. За його словами, для компанії це буде не просто. Адже діти більше не зможуть “відчувати іграшки та трясти коробки”. Тож керівництву Lego доведеться вирішити, чим компенсувати цей досвід і як покращити продажі.

“Ми бачимо, що все більше людей шукають продукти через Інтернет, Google або Amazon. Вони можуть у кінцевому підсумку купити продукт в звичайному магазині, але в Інтернеті вони починають його вивчати, знайомитись із продуктом”, – розповів виконавчий директор Lego.

Після невдалого 2017-го, коли виручка знизилася вперше за 13 років, у 2018-му Lego вдалося відновити її зростання. “Відносний успіх компанії на тлі ситуації в галузі, яка має величезні труднощі через зміну звичок споживачів, можна вважати проривом”, – зазначив Нільс Крістенсен.

Нагадаємо, з 1 березня мережа магазинів одягу Monton припиняє свою роботу в Україні. А найбільша роздрібна мережа в Великобританії Tesco Plc планує закрити близько 90 магазинів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram