Новини
9 Липня 2024
124

Carlsberg придбає британську групу пабів Marston’s

Вартість угоди $4 мільярди

Carlsberg погодився купити британського виробника безалкогольних напоїв Britvic за $4,23 млрд і викупити британську групу пабів Marston’s, щоб створити британську компанію з виробництва напоїв, повідомляє Економічна правда.

Акції Carlsberg виросли майже на 4% на ранковій торгівлі. Акції Britvic зросли майже на 5%, а Marston’s підскочили на 15%.

“Ми розглядаємо її (угоду з Britvic) як відносно низькоризикову транзакцію з привабливими фінансовими показниками”, — пишуть аналітики Jefferies у своїй записці.

У понеділок компанія Carlsberg оголосила, що планує створити інтегровану компанію з виробництва пива та безалкогольних напоїв у Великій Британії, використовуючи переваги спільних мереж закупівель, виробництва та дистрибуції.

Новий бізнес Carlsberg Britvic також зміцнить партнерство данської групи з PepsiCo яка має угоди про розлив як з Carlsberg, так і з Britvic.

Всі великі пивоварні компанії шукають нові продукти в умовах тривалого спаду на деяких ринках, коли деякі споживачі переходять на міцні алкогольні напої або взагалі скорочують споживання алкоголю.

Нагадаємо, Німеччина блокує велику угоду між Volkswagen та Китаєм.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram