Новини
6 Грудня 2019
901

Британський Phoenix купив страхову компанію ReAssure за $4,1 мільярда

На фоні новини щодо цього придбання акції Phoenix Group Holdings подорожчали на 1,2% 

Фото: Arnd WIegmann

Phoenix Group Holdings погодилася купити британський страховий підрозділ швейцарської Swiss Re за £3,2 млрд ($4,1 млрд) готівкою та акціями, що є найбільшою операцією британського страховика на сьогодні, завдяки чому акції двох компаній виросли. Про це повідомляє Reuters.

Ця угода є останньою в галузі, яка швидко консолідується, оскільки багато страхових компаній, які постраждали від жорстких правил щодо капіталу після фінансової кризи, прагнуть продавати застарілий бізнес, щоб вивільнити капітал для інвестицій у сфери, що стрімко зростають.

“На ринку, який консолідується, занадто багато страхових компаній, і ми є природними бенефіціарами”, — зазначив генеральний директор Phoenix Клайв Банністер.

За словами представника Phoenix, в результаті угоди загальні активи компанії складуть £329 млрд ($432 млрд), і, як очікується, вони забезпечать синергію витрат і капіталу в розмірі £800 млн (понад $1 млрд).

Акції Phoenix виросли на 1,2% до 747 пенсів, що трохи перевершило FTSE 100, при цьому аналітики підкреслили обіцянку збільшення остаточного дивіденду страховика у 2020 р. на 3%.

Акції Swiss Re зросли на 2,6% до 108,55 швейцарських франків ($109,9), піднявшись на вершину індексу STOXX Europe 600.

Phoenix Group, найбільший в Європі власник фондів страхування життя. Придбання ReAssure, як очікується, принесе додаткові грошові потоки в розмірі близько £7 млрд ($9,19 млрд) з часом.

Swiss Re заявила, що отримає грошовий платіж в розмірі £1,2 млрд ($1,58 млрд), а частка в Phoenix — від 13% до 17%. Міноритарний акціонер ReAssure, MS & AD Insurance Group Holdings Inc (8725.T), отримає акції Phoenix, що представляють частку від 11% до 15%.

Угода Swiss Re стала наступною після угоди Phoenix на £2,9 млрд ($3,81 млрд) для Standard Life Assurance у 2018 р., в якій Standard Life Aberdeen також зберегла частку в об’єднаній групі.

Генеральний директор Swiss Re Group Крістіан Мументалер сказав, що угода забезпечила “сильного покупця” для бізнесу.

За оцінками Swiss Re, другого за величиною перестрахувальника у світі, угода, яка, як очікується, буде закрита в середині 2020 р., матиме позитивний вплив на коефіцієнт Group Solvency Test і економічний прибуток.

Швейцарська компанія заявила, що в четвертому кварталі оцінювальний збір до сплати податків складе близько $300 млн, головним чином, щоб відбити найвищу консолідовану балансову вартість ReAssure, обумовлену історично низькими процентними ставками.

Цюрихська компанія в липні відклала свої плани з розміщення ReAssure на $4,1 млрд, пославшись на слабкий попит з боку інституційних інвесторів.

Нагадаємо, канадський фінансовий холдинг Fairfax Financial Holdings Limited заявив про намір придбати понад 56 млн простих іменних акцій страхової компанії “Універсальна”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram