Новини
27 Травня 2019
759

Британський Інститут зварювання придбав українську компанію

Технологія 3D-друку дозволить економити значну частину ресурсів і виробляти деталі з меншою кількістю відходів

Фото: Kreanimo/Pixabay

Британський Інститут зварювання (The Welding Institute) оголосив про партнерство з українською компанією “Червона хвиля”. Їхнім першим замовленням для аерокосмічної галузі Великобританії стане система 3D-друку титаном xBeam-18/I, який почне роботу у TWI (Кембрідж) восени 2019 р., повідомляє Greencubator.

Технологія 3D-друку дозволить економити значну частину ресурсів і виробляти деталі з меншою кількістю відходів. Компанії економлять кошти, одночасно зменшуючи свій вуглецевий слід. Якщо для виготовлення деталі А традиційним способом витрачається 20-30 кг титану, то з технологією xBeam від українських розробників – лише 3-5 кг.

Приклади титанових виробів, створених за технологією xBeam 3D Metal Printing

Минулого року The Welding Institute запустив проект Open Architecture Additive Manufacturing, частиною якого й стало співробітництво з “Червоною хвилею”, головною метою якого стало забезпечення британської аерокосмічної галузі широким асортиментом деталей, створених за технологією тривимірного друку.

Як розповів директор “Червоної хвилі” Дмитро Ковальчук, в рамках співпраці буде проведена реконструкція зварювальної установки Інституту і додана функція 3D-друку.

За інформацією видання, також TWI разом з “Червоною хвилею” та іншими учасниками проекту розроблятимуть спеціалізоване програмне забезпечення CAD/CAM.

Нагадаємо, у квітні 2019 р. промислове виробництво в Україні зросло на 5,2%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Високий суд Лондона оголосив про примусову ліквідацію British Steel, другого за величиною виробника сталі у Великій Британії. Роботу можуть втратити 25 тис. чоловік, з яких – 5 тис. працюючих безпосередньо на компанію, а ще 20 тис. пов’язаних з її ланцюжком поставок.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram