Новини
12 Січня 2021
977

Британський фінтех-стартап Checkout.com став найдорожчим єдинорогом у Європі

За пів року оцінка компанії зросла майже в три рази — до $15 мільярдів

Британська платіжна компанія Checkout.com залучила $450 млн від Tiger Global Management та вже чинних інвесторів. Серед них — DST Global Юрія Мільнера, а також фонди Insight, Coatue, Greenoaks Capital. Про це йдеться у повідомленні компанії.

За пів року оцінка стартапу зросла майже у три рази — до $15 млрд. Як зазначає CNBC, наразі це четверта за величиною фінтех-компанія у світі та найдорожчий “єдиноріг” у Європі.

Компанія була заснована у 2012 році в Лондоні, але перші інвестиції залучила у 2019 році — $230 млн, а у 2020 році провела ще один раунд на $150 млн.

Checkout.com розробила єдину платформу для різних платіжних операцій, наприклад, прийом транзакцій, їх обробка, виявлення шахрайства. Наразі працює у Європі, США, Китаї, Австралії, Сінгапурі, Туреччині та в інших країнах. Також планується вихід на ринок в Індії та на Філіппінах.

На залучені кошти компанія відкриє два офіси в США — у Нью-Йорку та Денвері, наразі у неї є представництво у Сан-Франциско.

Засновник і генеральний директор Гійом Пусан заявив виданню, що у 2021 році стартап збільшиться як мінімум на 80%. Компанія потроїла обсяг оброблених платежів у 2020 році, у порівнянні з минулим роком.

У січні 2020 року у Checkout.com працювало 440 співробітників, до кінця 2020 року їх стало понад тисяча. За інформацією TechCrunch, у 2021 році компанія планує найняти ще 700 осіб.

Раніше Investory News писали, що найдорожчим фінтех-єдинорогом Європи знову став сервіс Klarna. За минулий рік (станом на вересень 2020-го) оцінка шведської компанії збільшилася майже вдвічі, перевищивши $10 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram