Новини
18 Жовтня 2019
1 345

Британська Duet Group зацікавилась Ocean Plaza

У Mandarin Plaza Group Вагіфа Алієва з’явився конкурент

Придбанням київського ТРЦ Ocean Plaza зацікавився британський Duet Private Equity Ltd. Але сторони не можуть домовитися про ціну: через зниження ризиків роботи на Україні власник міг підняти заявлену вартість активу до $300 млн, пише Коммерсант з посиланням на джерела.

На покупку підконтрольного “ТПС Нерухомості” Ocean Plaza (165 тис. кв. м) в Києві з’явився новий претендент — британський фонд Duet Private Equity Ltd (входить в Duet Group). Про це розповіли два джерела виданню, знайомі з ситуацією.

У самому фонді та “ТПС Нерухомості” не дали коментар.

“Остаточна ясність щодо укладення угоди з’явиться через три-чотири місяці”, — уточнює один із джерел.

Голова правління групи Олександр Черницький заявив, що поки не може ні підтвердити, ні спростувати інформацію про появу ще одного інтересанта на Ocean Plaza. Зараз Mandarin Plaza займається розвитком сусіднього Ocean Mall (400 тис. кв. м).

Duet Group заснував у 2002 р. Генрі Гебе, який раніше працював в Credit Suisse і Merrill Lynch, і є вихідцем з Swiss Bank Union Bancaire Privee Аленом Шіблі.

У портфелі фондів Duet Group проектів більш ніж на $5,5 млрд. У квітні 2019 р. Duet Private Equity придбав у іспанської Naturgy компанію Gas Natural Fenosa, яка управляє здебільшого енергомережами Молдавії.

За інформацією видання, засновник ПрАТ “Мандарин Плаза” Вагіф Алієв, інвестор і девелопер мережі київських торгово-розважальних центрів (ТРЦ) Lavina, Blockbuster, Ocean Mall, заявив про намір до осені 2019 р. придбати торгово-розважальний центр (ТРЦ) Ocean Plaza.

ТРЦ “Ocean Plaza” по вул. Антоновича, 176 в Києві загальною площею 165 тис. кв. м відкритий в грудні 2012 р. Інвестиції склали близько $300 млн.

Формальним власником об’єкта є ТОВ “ІС “Либідь”, створене у 2009 р. Згідно з даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами “ІС” Либідь “виступають Лілія Ротенберг і Андреа, Сюзанна, Джейпракаш Валлабхі.

Станом на 16 жовтня 2019 р. замість дочки російського бізнесмена і друга Володимира Путіна Аркадія Ротенберга Лілії, а також громадян Швейцарії Андреа, Сюзанни Валлабга кінцевими бенефіціарами “ІС “Либідь” стала кіпрська “Оушен Плаза Проджект”.

Залишилася серед бенефіціарів Джейпракаш Валлабга.

Виручка ІС “Либідь” у 2017 р. зросла на 24,1% — до 1,09 млрд грн, а чистий збиток скоротився в шість разів — до 82,55 млн грн.

Нагадаємо, ще у квітні бізнесмен Вагіф Алієв планував до осені закрити угоду з придбання ТРЦ Ocean PLazа і об’єднати його з ТРЦ Ocean Mall, який будується поруч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram