Новини
1 Липня 2022
482

Британія витрачатиме на оборону 2,5% ВВП

Такий план до 2030 року анонсував Борис Джонсон

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у четвер оголосив про план британського уряду до 2030 року наростити фінансування сектору оборони до 2,5% ВВП, повідомляє Sky News.

“Нам необхідно інвестувати у довгострокові та життєво важливі здатності, такі як майбутні системи повітряного бою, одночасно пристосовуючись до більш небезпечного та конкурентного світу. Логічним наслідком цих інвестицій, які ми пропонуємо розпочати, стане досягнення витрат на оборону обсягом 2,5% ВВП до кінця десятиліття”, — заявив Джонсон.

Він додав, що цілі оборонних витрат НАТО, а саме 2% ВВП — були встановлені “для зовсім іншої доби”.

“Ми маємо на увазі, що хочемо, щоб генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розпочав роботу над новою метою (оборонних витрат). І він погодився це робити”, — заявив британський прем’єр.

Джонсон знову повторив свою тезу про те, що “ціна свободи… завжди варта того, щоб її платити”.

“Якщо ми не отримаємо правильного результату в Україні, путін матиме право вчиняти подальші злочини агресії проти інших частин колишнього СРСР більш-менш безкарно, що призведе до подальшої дестабілізації, коливань цін на нафту, паніки та економічного занепаду для всього світу”, — наголосив він.

Нагадаємо, що Борис Джонсон закликав вчених із рф переїздити до Великої Британії. Прем’єр підкреслив, що країна цінує відкритість, свободу та потяг до знань.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram