Новини
20 Лютого 2020
779

Бренд Victoria’s Secret отримав оцінку в $1,1 мільярда

Компанія стала на крок ближчою до продажу приватному інвестору Sycamore Partners

Фото: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria’s Secret/forbes.ru

Виробника спідньої білизни Victoria’s Secret оцінили в $1,1 млрд. Таким чином холдинг L Brands, заснований американським мільярдером Леслі Векснер, став ближчим до продажу контролю над брендом спідньої білизни Victoria’s Secret, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на обізнані джерела.

Видання зазначає, що покупцем 55% бренду може стати інвестиційна компанія Sycamore Partners. “При цьому L Brands збереже частку в 45%. За словами джерел, про угоду можуть офіційно оголосити вже 20 лютого”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після продажу контролю над Victoria’s Secret Векснер покине пост генерального директора та голови правління. “Однак мільярдер, який керував компанією понад 50 років, залишиться у раді директорів L Brands, зберігши частки в холдингу і в Victoria’s Secret. Наразі йому належить близько 17% акцій L Brands”, – пише видання.

І додає, що оцінка в $1,1 млрд свідчить про різке падіння бізнесу з сотнями магазинів й обсягом продажів близько $7 млрд за останній фінансовий рік. “Бренд став трампліном для таких супермоделей, як Тайра Бенкс і Жизель Бюндхен, які протягом кількох років були ангелами Victoria’s Secret”, – йдеться у повідомленні.

Ринкова капіталізація L Brands наразі складає близько $7 млрд, у порівнянні з $29 млрд у 2015 році коли, компанія перебувала на піку продажів.

Чутки про те, що Векснер обговорює можливість свого відходу з поста генерального директора L Brands і вивчає стратегічні перспективи Victoria’s Secret з’явилися в кінці січня. “Джерела не виключали, що все може завершитися продажем частки у Victoria’s Secret або всієї компанії”, – пише видання.

За даними оновлюваного в режимі реального часу рейтингу Forbes Real-Time, 82-річний Векснер займає 469-е місце в списку найбагатших людей планети зі статком $4,7 млрд.

Векснер зайнявся бізнесом у 1963 році, розпочавши з мережі The Limited. Бренд Victoria’s Secret мільярдер купив у 1982 році за $1 млн, коли компанія становила лише мережу магазинів у Сан-Франциско.

Про те, що посприяло занепаду успішного бренду та чи поверне він втрачену популярність можна прочитати в матеріалі Investory News “Victoria’s Secret: Чому легендарний бренд жіночої білизни може залишитися без своїх “ангелів”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram