Новини
23 Березня 2021
783

Bloomberg: Microsoft може придбати месенджер Discord за $10 мільярдів

Це допоможе компанії зробити ще один крок до розширення ігрового бізнесу

Microsoft веде перемовини щодо придбання компанії Discord — власника однойменного месенджера, популярного у спільноті геймерів за понад $10 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

За інформацією видання, рішення наразі поки ще не прийнято. Своєю чергою як зазначає одне з джерел — Discord може прийняти рішення вийти на IPO, замість того аби стати частиною іншої компанії.

Тиждень тому газета The Wall Street Journal писала, що компанія найняла свого першого фінансового директора, а це, можливо, є першим кроком до виходу на біржу. Однак як повідомляли у VentureBeat, у Discord почали роздумувати щодо продажу, оскільки отримали інтерес зі сторони декількох компаній одночасно.

“Discord вважається стратегічним активом, оскільки пов’язує ігрові компанії з їх найбільшими шанувальниками у спільнотах аудіо й текстових чатів”, — йдеться у матеріалі VentureBeat.

Експерти зазначають, що придбання Discord може стати для Microsoft ще одним кроком до розширення ігрового бізнесу. “Можливо, така угода для Microsoft має значний сенс, оскільки компанія продовжує перебудовувати свій ігровий бізнес у сторону програмного забезпечення та послуг”, — наголосив аналітик Bloomberg Intelligence Метью Кантерман.

На початку березня Microsoft закрила операцію з придбання Bethesda Softworks — одного з найвідоміших і найбільших видавців комп’ютерних ігор у світі. Крім того, ігровий підрозділ Microsoft — Xbox — розширює пільги за передплатою, які надає у межах своєї пропозиції Game Pass.

Discord найбільш відома безплатним додатком, що дозволяє створювати групи й обмінюватися у них голосовими, відео й текстовими повідомленнями. Месенджер особливо популярний серед геймерів, але під час пандемії його також стали часто використовувати для проведення уроків, танцювальних класів, книжкових клубів й інших віртуальних зустрічей.

Наразі у Discord понад 100 млн активних користувачів. Як зазначає The Wall Street Journal, завдяки пандемії компанія минулого року подвоїла кількість щомісячних користувачів до 140 млн. Виторг Discord за цей період склав $130 млн проти близько $45 млн 2019 року. Однак компанія поки збиткова. У грудні 2020 року вона має залучити $100 млн за оцінки у $7 млрд.

Нагадаємо, американська IT-компанія Microsoft стала другою у світі за ринковою капіталізацією, обігнавши Saudi Aramco, але залишившись позаду Apple. Так, станом на вечір 3 лютого, акції Microsoft подорожчали на 1,21% — до $242,44/за папір, а загальна ринкова капіталізація компанії склала $1,828 трлн.

Раніше Investory News писали, що Microsoft інвестує $500 млн в український IT-ринок. І планує побудувати в Україні два дата-центри.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram