Новини
1 Жовтня 2021
485

Bloomberg: Гривня стала однією з найприбутковіших валют 2021 року

Національна валюта посідає шосту позицію в рейтингу

Українська гривня увійшла в десятку найприбутковіших валют світу щодо американського долара у 2021 році, свідчать дані рейтингу Bloomberg.

На першому місці знаходиться сейшельська рупія, на 60% закріпилася завдяки відновленню туристичного бізнесу. Це кращий результат серед 146 валют, за даними Bloomberg, у всьому світі.

На другому місці замбійська квача, на третьому — мозамбікський метікал. Українська гривня посідає шосту позицію в рейтингу.

Також в десятку найбільш зміцнілих валют увійшли грузинський ларі, білоруський рубль, угандійський шилінг і домініканський песо.

Як писали раніше Investory News, обсяг гривні в готівковому обороті наразі становить 594 млрд грн, з них на монети припадає лише 4 млрд грн. Сумарний обсяг готівки за сім місяців зріс на 6,5%.

Нагадаємо, за операціями фізичних осіб у серпні спостерігається переважання попиту над пропозицією іноземної валюти. З початку місяця чиста купівля інвалюти становила $250 млн.

Тим часом за попередніми даними, обсяг приватних грошових переказів традиційними та неформальними каналами в Україні з-за кордону у першому півріччі 2021 року становив $6,21 млрд (в еквіваленті), що на 15,9% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram