Новини
13 Вересня 2024
28

Блінкен оголосив про виділення для України понад $700 мільйонів

Кошти використають на енергетику, розмінування та гуманітарну допомогу

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва в середу, 11 вересня, оголосив про виділення гуманітарної та іншої допомоги Україні на загальну суму понад $700 млн, пише Finance.ua.

Блінкен наголосив, що росія знову намагається атакувати українську енергетику, “щоб використати холод як зброю проти українського народу”.

“Саме тому ми оголошуємо про виділення $325 млн нового фінансування для відновлення української енергетики та електромереж”, — анонсував він, додавши, що найближчим часом відбудеться засідання “Групи семи плюс”, також присвячене допомозі енергетиці України.

Держсекретар США також оголосив про гуманітарну підтримку у розмірі $290 млн для надання базових послуг — зокрема безпечної питної води, їжі та ліків — мільйонам людей в Україні та в регіоні, які були змушені покинути свої домівки.

“І, нарешті, ми оголошуємо про виділення $102 млн додаткового фінансування на гуманітарне розмінування, щоб допомогти знешкодити наземні міни та боєприпаси, які росія залишила по всій Україні”, — додав Блінкен.

Нагадаємо, Світовий банк виділив $415 млн на систему освіти в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram