Новини
14 Липня 2021
576

Бізнесу дозволять купувати валюту на €100 тисяч без підстав і зобов’язань

Регулятор буде запроваджувати таку можливість поступово

Фото: Банк Естонії

Національний банк України (НБУ) планує поступово скасувати вимогу для юридичних і фізичних осіб-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов’язання, зокрема, з 20 липня дозволить бізнесу купувати інвалюту в межах €100 тис. (в еквіваленті) на день без наявності підстав і зобов’язань та подання в банк підтверджувальних документів.

Згідно з повідомленням пресслужби НБУ, відповідні зміни затверджені постановою правління регулятора №80 від 13 липня.

“Ми вирішили скасовувати цю вимогу поступово. Це дозволить оцінити вплив кожного такого кроку щодо лібералізації на стан ринку”, — процитувала пресслужба заступника голови НБУ Юрія Гелетея.

За оцінками Нацбанку, поточне послаблення не матиме істотного впливу на функціонування валютного ринку України, проте воно розширить можливості бізнесу з управління ризиками та ліквідністю.

Вказується, що такі кроки в напрямку повного зняття вимоги на покупку валюти під зобов’язання будуть здійснюватися після аналізу ситуації на внутрішніх і зовнішніх ринках, стану фінансової стабільності, а також за умови сприятливої ​​ситуації на валютному ринку.

Нагадаємо, Національний банк України незначно, але спростив правила покупки доларів, дозволивши купувати валюту за допомогою карти. Щоб купити долари, не потрібно приносити в банк еквівалент цієї суми в гривнях, стояти в черзі з пачкою грошей та ризикувати. Досить оплатити покупку картою

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram