Новини
27 Березня 2023
287

Бізнес яких країн хоче інвестувати в Україну

В програмі поки що відсутні інвестори із США

Урядова установа UkraineInvest (UI), яка допомагає підприємцям розпочати бізнес в Україні, отримує сотні запитів на надання такої підтримки з різних країн світу. Найбільше заявок від охочих інвестувати в Україну надходить із Польщі, Ірландії, Франції, Німеччини та Нідерландів, розповів директор UI Сергій Цівкач в інтерв’ю UBR.ua.

Він зазначив, що, попри велику кількість запитів, зараз UI супроводжує лише 16 інвестпроєктів (включно з українськими), з яких сім претендують на отримання державної підтримки в межах закону про значні інвестиції (відомого як закон “про інвестнянь”).

“Річ у тім, що ми беремо до переліку [інвестиційних проєктів UI] лише ті із заявок, які мають найбільшу ймовірність реалізації”, — пояснив Цівкач.

Він окремо зазначив, що хоча заявок від бізнесу зі США в UI поки що не надходило, проте “існує інтерес американських партнерів у створенні інвестиційних фондів для України”.

“Я вважаю, що США мають бути стратегічним партнером України не лише у політичному та військовому сенсі, а й у виробничому”, — підсумував директор UI.

UkraineInvest була створена у 2016 році урядом і з того часу консультує українських та іноземних підприємців з питань, пов’язаних із веденням бізнесу в Україні. Установа уповноважена супроводжувати проєкти, які претендують на підтримку в межах закону про значні інвестиції.

Нагадаємо, за час воєнного стану пільгових кредитів видали на 92 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram