Новини
13 Травня 2021
883

Біткоїн обвалився: Ілон Маск знову став причиною падіння курсу найпопулярнішої криптовалюти

Станом на ранок 13 травня вартість Bitcoin повернулася до позначки у $50 тисяч

Tesla тимчасово зупинила продаж своїх електромобілів за біткоїни через неекологічний спосіб видобутку цієї криптовалюти, повідомив голова компанії Ілон Маск у своєму Twitter.

На фоні цієї заяви найпопулярніша криптовалюта знизилася більш ніж на 15%, до $46,2 тис., але, як свідчать дані порталу CoinDesk, пізніше частково відіграла падіння.

“Tesla тимчасово зупинила можливість придбання автомобілів з використанням біткоїна. Ми стурбовані активним використанням викопного палива, особливо вугілля, яке має гірші показники шкідливих викидів, для майнінгу та операцій з криптовалютою”, — зазначив Маск.

У заяві також наголошується, що “криптовалюта — це чудова ідея на багатьох рівнях”, яка має “багатообіцяльне майбутнє”, проте компанія не може дозволити собі завдавати шкоди навколишньому середовищу.

“Тому Tesla також не продаватиме свої біткоїни та не використовуватиме їх для операцій, допоки видобуток криптовалюти не здійснюватиметься за допомогою “стійких джерел енергії”, — додав Ілон Маск.

На фоні цих заяв вартість біткоїна знизилася більше ніж на 15%, до $46,2 тис. Пізніше курс частково відіграв падіння й піднявся вище $50 тис. за монету. За даними на 9:45 за київським часом вартість криптовалюти становила $50 895 тис.

Раніше Investory News писали, що подорожчання біткоїну виявилося шкідливим для навколишнього середовища, оскільки майнінг криптовалюти залишає за собою великий вуглецевий слід.

Про шлях до успіху найдорожчої та найпопулярнішої електронної валюти світу можна прочитати в матеріалі Investory News “Bitcoin: Золота крипта”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram