Новини
16 Серпня 2019
672

Biopharma інвестувала в новий завод понад $75 млн

Після чотирьох річного будівництва його офіційне відкриття заплановано на вересень

Виробник препаратів з плазми донорської крові і пробіотиків Biopharma після будівництва та пусконалагоджувальних робіт, що тривали близько чотирьох років, у кінці вересня планує відкрити завод-фракцінатор у місті Біла Церква Київської області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Всього компанія інвестувала в будівництво понад $75 млн. Зазначається, що новий завод буде єдиним у східноєвропейському регіоні. “Найближчі конкуренти знаходяться в Австрії, ПАР і Китаї”, – уточнили в компанії.

Повідомляється, що завод матиме три лінії з випуску альбуміну, імуноглобуліну і фактора VIII. “Потужність переробки складає від 250 тис. до 1 млн літрів плазми на рік”, – йдеться у повідомлення.

Щорічний приріст споживання подібних ліків у світі збільшується приблизно на 20%. Це пов’язано із розширенням спектру споживання альбумінів та імуноглобулінів, відкриттям їх нових властивостей.

Biopharma – один із найбільших українських виробників лікарських препаратів. Випускає понад 20 імунобіологічних препаратів з плазми донорської крові, а також препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК і пробіотики. У 2015 році компанія інвестувала $3,5 млн у реконструкцію Сумського обласного центру крові, який в даний час забезпечує заготівлю 98,2% донорської крові та її компонентів у регіоні.

Нагадаємо, в середині червня американська фармацевтична корпорація Pfizer придбала свого конкурента Array Biopharma, відомого по розробках препаратів для лікування раку. Сума угоди, яка повинна завершитися в другому півріччі 2019 року, склала $10,64 млрд. Зазначається, що Pfizer заплатить $48 за кожну акцію Array.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram