Новини
21 Січня 2020
885

Безпека Всесвітнього економічного форуму цього року коштуватиме $46,5 мільйонів (Оновлено)

Витрати можуть істотно зрости, якщо у Давос приїде президент США

У 2020 році безпека Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), який цього року відбудеться у ювілейний 50-й раз, у Давосі (з 21 по 24 січня) обійдеться в цілому у 45 млн швейцарських франків ($46,5 млн), повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на SWI swissinfo і телеканал SRF.

Зазначається, що сам ВЕФ платить лише невелику фіксовану суму, а основна частина витрат фактично лягає на кантони. “Як і щороку, велика увага в горах кантону Граубюнден приділяється безпеці, особливого з урахуванням того, що про свою участь у форумі оголосив президент США Дональд Трамп”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що в разі прибуття в Давос президента США витрати на безпеку найімовірніше перевищать визначені рамки. “Так, під час візиту Трампа до Швейцарії два роки тому співробітники цюрихської кантональної поліції пропрацювали на форумі значно більше годин, ніж зазвичай. Бюджет кантону Граубюнден зобов’язаний компенсувати іншим кантонам їх витрати на поліцейських, що перебуватимуть у відрядженні, з розрахунку по 600 франків за 24 години роботи”, – йдеться у повідомленні.

Однак фактичні витрати кантонів на утримання персоналу правоохоронних органів, відряджених до Давоса, є завжди більшими.

Зазначається, що цього року за рішенням парламенту для забезпечення безпеки форуму буде залучено не більше 5 тисяч військовослужбовців. У Давос на посилення будуть направлені співробітники правоохоронних органів з усієї Швейцарії. З міркувань безпеки влада не розкриває їх чисельності, проте в останні роки число співробітників поліції у Давосі під час форуму коливалося від 800 до 1 тис. осіб.

Як і зазвичай, в охороні форуму братимуть участь підрозділи швейцарських збройних сил, військово-повітряні сили країни нестимуть чергування з моніторингом ситуації у повітряному просторі. У години роботи конференцій літаки постійно патрулюватимуть в повітрі.

Загалом щорічно ВЕФ виділяє на безпеку зі свого бюджету приблизно 2,25 млн франків. Ця сума була зафіксована в спеціальній угоді, підписаній федеральним центром, кантоном Граубюнден і ВЕФ. “Домовленість залишається в силі й на 2021 рік”, – повідомляє видання.

Україна в Давосі. Що стосується української делегації, то 22 січня президент України Володимир Зеленський здійснить робочий візит до Швейцарської Конфедерації для участі у щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). За даними його офісу там він виступить там проведе низку зустрічей з лідерами іноземних держав, представниками бізнесу та міжнародних фінансових організацій.

Разом із президентом України у Давосі з робочим візитом перебуватиме прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Загалом на сайті форуму зазначено, що з України окрім президента та прем’єр-міністра ще зареєстровано 5 учасників: олігархи Вадим Новинський та Віктор Пінчук, генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та виконавчий директор Центру протидії корупції Дар’я Каленюк.

На полях форуму працюватиме Український дім в Давосі, який організовують Фонд Віктора Пінчука, інвесткомпанія Horizon Capital, фонд Western NIS Enterprise Fund й Українська асоціація венчурного і приватного капіталу (UVCA).

Там, зокрема, пройде закрите засідання Національної інвестради України, яке очолить Володимир Зеленський. У дискусіях візьмуть участь колишній політв’язень Олег Сенцов, засновник і мажоритарний акціонер МХП Юрій Косюк, голова Нафтогазу Андрій Коболєв, глава австрійського виробника спортивного обладнання HEAD Йоган Еліаш й інші.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, участь у Всесвітньому економічному форумі візьмуть 17 народних депутатів з фракції “Слуга народу”. “Згідно з інформацією, у Давос на форум їдуть глава фракції Давид Арахамія, його перший заступник Олександр Корнієнко, заступник голови фракції Євгенія Кравчук, депутати Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Дмитро Наталуха, Марина Бардіна, Роксолана Підласа, Юлія Овчиннікова й інші”, – пише видання.

Поїхати на форум збирався й експрезидент Петро Порошенко. Проте за інформацією партії “Європейська Солідарність” він здав квитки через те, що був викликаний на допит Державним бюро розслідувань.

Загалом цього року на форумі будуть присутні представники 117 країн.

Про те, що було найцікавішим у Давосі на Всесвітньому економічному форумі-2019 можна переглянути у матеріалі Investory News “Всесвітній економічний форум у Давосі: найважливіше в фото”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram