Новини
24 Лютого 2020
958

Без української птиці: Китай вводить заборону на імпорт курятини з України

У провінціях Сичуань, Хунань і Синьцзян виявлено пташиний грип

Китай введе заборону на імпорт м’яса птиці та продукції птахівництва з України, Угорщини, Німеччини та Словенії, про це повідомляє Reuters.

За останній місяць Китай повідомив про виявлення пташиного грипу в провінціях Сичуань, Хунань і Синьцзян. Болгарія, Угорщина, Німеччина, Польща, Словаччина та Чехія також недавно підтвердили випадки цього захворювання.

За даними Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, станом на 20 лютого був заборонений експорт м’яса птиці з України до Японії (виробленої після 27 грудня 2019 р.), Республіку Корея, в Азербайджан (і в цілому продукції птахівництва), в Республіку Вірменія (живої птиці всіх видів і в цілому продукції птахівництва), Ірак, Філіппіни (дикі та домашні птахи, м’ясо і м’ясопродукти з птиці, яйця), в Молдову (дикі та домашні птахи, м’ясо і м’ясопродукти з птиці, яйця, яйцеклітини та ембріони птиці).

Крім того, відповідно до вимог двосторонніх узгоджених сертифікатів з 20 лютого тимчасово припинена сертифікація української продукції птахівництва в Марокко, Республіку Туніс і Сингапур.

Також заборонений експорт м’яса птиці з Вінницької області в Гонконг, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівську Аравію та Кувейт.

Як повідомляв раніше міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook, Україна може стати світовим лідером за темпами зростання виробництва м’яса птиці у 2020 р.

Нагадаємо, ввезення на територію Європейського союзу (ЄС) м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці й термічно необроблених продуктів з птиці з України також тимчасово зупинено. Яйця та яєчна продукція під ці обмеження не підпадають.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram