Новини
6 Грудня 2023
328

Бельгійський бізнесмен постачав військові товари до рф

Ганса Де Гітере викрили у США

Міністерство фінансів США у вівторок оголосило про санкції проти мережі компаній, пов’язаних із бельгійським бізнесменом Гансом Де Гітере, які в обхід санкцій постачали росії електроніку для військової техніки, йдеться в повідомленні американського Мінфіну.

Як вказують в американському відомстві, Ганс Де Гітере багато років займається незаконним експортом технологій військового призначення зі США до Китаю та росії, зокрема програмованих вентильних матриць — пріоритетних нині для москви напівпровідникових пристроїв.

Де Гітере, а також пов’язаним із ним особам — зокрема брату Тому — належить низка компаній у Бельгії, Швеції, Гонконгу, Нідерландах, росії та на Кіпрі. У деяких випадках Де Гітере та його мережа намагалися переправити електроніку до росії через Гонконг і Туреччину.

Серед товарів, які бельгієць намагався відправити у рф, були й інтегральні схеми тієї ж моделі, що й були виявлені в безпілотниках російського виробництва в Україні.

Усього у схемі незаконного постачання електроніки залучені дев’ять юридичних і п’ять фізичних осіб — зокрема росіяни Владімір Кулємеков і Сергєй Скворцов та нідерландка Кімберлі Бун. Проти всіх них США запровадили санкції.

Сполучені Штати регулярно оголошують санкції проти тих, хто сприяє військово-промисловому комплексу рф.

У вересні, наприклад, США запровадили обмеження проти російських олігархів, посадовців і компаній, причетних до ВПК росії, що сприяють її агресії проти України.

Раніше Investory News писали, що фінські компанії, які, можливо, досі допомагають рф. Їх підозрюють у постачанні дронів до країни-терориста.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram