Новини
17 Травня 2024
170

Австрія виділить €500 мільйонів для підтримки інвестицій в Україну

З цією метою країна створить спеціальний фонд

Австрія створила фонд на пів мільярда євро для підтримки інвестицій в Україну, повідомляє сайт Міністерства фінансів країни.

Як заявив міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер, війна росії в Україні робить будь-який бізнес з українськими компаніями вкрай ризикованим для австрійських експортерів та інвесторів. Тому Мінфін створив умови для підтримки австрійського експорту до України.

“Підтримка здійснюється за допомогою спеціального фонду для України. Передбачається, що протягом наступних 5 років на покриття операцій в Україні буде виділено €500 млн. Залучення коштів міжнародних фінансових інститутів може дозволити отримати до €1 млрд. Приблизно €100 мільйонів на рік призначено для нового бізнесу. Це надасть австрійським експортерам можливість відновлювати Україну”, — йдеться у повідомленні.

На першому етапі будуть можливі малі та середні угоди в державному секторі на основі державної гарантії. “Це дозволить нам здійснювати життєво важливі для України інвестиції. До них належать постачання питної води та тепла, забезпечення та відновлення транспортного сектора з дорогами, мостами та залізничною інфраструктурою, а також угоди з постачання та інвестицій у спільні майстерні для автобусів, трамваїв та поїздів”, — сказав Бруннер.

Як писали раніше Investory News, Microsoft інвестує €4 мільярди у французький IT-сектор.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram