Новини
1 Лютого 2019
668

Atlantic Council вважає за необхідне після виборів зберегти співпрацю України з МВФ

Наразі порядок денний співпраці України з МВФ у 2019 році не передбачає забагато реформ

Експерт у фінансовій та економічній сфері, представник Атлантичної Ради Андерс Аслунд заявив, що Україні, незалежно від результатів виборів цього року, необхідно продовжувати взаємодію з МВФ для збереження фінансової стабільності. Про це він заявив у коментарі агенції «Укрінформ».

«Зараз Національний банк України зміцнив своє лідерство та запроваджує дуже сувору монетарну політику, на яку погоджується МВФ. Міністр фінансів також реалізовує вимогливу фіскальну політику відповідно до вимог Фонду», – заявив Аслунд, коментуючи економічні перспективи для України у 2019 році, після затвердження нової програми Stand-By.

За словами експерта, порядок денний співпраці України з МВФ наразі не передбачає забагато реформ, враховуючи те, що цього року українці обиратимуть як президента, так й парламент. «По суті, це для того, щоб зафіксувати фіскальну й монетарну політику в Україні», – підкреслив він.

Відповідаючи на запитання, наскільки важливо для України продовжувати нинішній курс співпраці з МВФ після виборів, Аслунд зауважив: «Звичайно, роль кожної країни – це підтримувати й забезпечувати відповідальну фіскальну та монетарну політику, що забезпечує взаємодія з МВФ».

У жовтні Міжнародний валютний фонд і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by на загальну суму $3,9 млрд, яка замінила програму розширеного фінансування, що повинна була завершитися у березні 2019 року. Це сталося одразу після того, як уряд погодився підвищити ціну на газ для населення на 23,5%, що було однією з ключових вимог кредитора

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram