Новини
29 Травня 2019
1 127

ArcelorMittal продовжує скорочувати виробництво сталі в Європі

У компанії запевняють, що це тимчасовий захід

Фото: ArcelorMittal

Один із світових лідерів у металургії компанія ArcelorMittal, розширила плани зі скорочення виробництва сталевого прокату в Європі. Відповідні наміри обумовлені ослабленням попиту на продукцію і зростанням імпорту, повідомляє Bloomberg.

Раніше планувалося, що виплавка сталі в ЄС буде знижена на 3 млн т, але тепер до цієї цифри додасться ще як мінімум 300 тис. т.

Як пише видання, компанія знизить обсяги виробництва первинної стали на своїх заводах в Дюнкерку (Франція) і Айзенхюттенштадті (Німеччина). У четвертому кварталі поточного року також буде скорочено виробництво сталі на заводі в Бремені (Німеччина). Крім того, компанія повідомила про більш тривале припинення виробництва на заводі в Астурії (Іспанія), що раніше планувалася на четвертий квартал.

“Нам непросто було знову прийняти таке рішення, але, з огляду на рівень слабкості на ринку, ми вважаємо, що це розумний хід дій”, – зазначив глава ArcelorMittal Europe Flat Products Герт Ван Полворд.

Він також додав, що це тимчасовий захід, який буде скасовано після поліпшення ринкової кон’юнктури.

Раніше, в травні, ArcelorMittal повідомила про тимчасову зупинку виробництва на заводі в Кракові (Польща) та скорочення в Астурії.

Акції ArcelorMittal на торгах в Амстердамі в середу дешевшають на 5,1%. Раніше в ході торгів ціна паперів опускалася на 7,3%, що є максимальним сесійним падінням з травня 2017 р. За останні 12 місяців капіталізація компанії скоротилася на 51,5%, до €14,3 млрд.

Як відомо, ArcelorMittal переглянула прогноз глобального споживання сталі у 2019 р. Раніше корпорація оцінювала його в 0,5-1%, у порівнянні з 2018 роком. Тепер, хоч конкретних орієнтирів за власними показниками не було надано, очікує зростання на 1-1,5%.

В Україні виробництво сталі у квітні 2019 р., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилося на 12,6% – до 1,9 млн т. При цьому країна піднялася з 13 на 12 місце в рейтингу світових виробників цієї продукції.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram