Новини
26 Січня 2021
900

Apple знову стала лідером рейтингу найдорожчих брендів світу

Серед неамериканських представників у першій п’ятірці — південнокорейський Samsung

У новому рейтингу найдорожчих брендів світу Brand Finance Global 500 на першому місці вперше з 2016 року опинився Apple, який експерти оцінили у $263,4 млрд.

“Завдяки вдалій диверсифікації бізнесу Apple вдалося обійти торішніх лідерів — Amazon і Google, збільшивши вартість свого бренду на 87%”, — зазначають автори рейтингу.

Після Apple, Amazon ($254,2 млрд) і Google ($191,2 млрд) на четвертому місці розмістилася ще одна американська високотехнологічна корпорація — Microsoft ($140,4 млрд). А от єдиним неамериканським брендом у першій п’ятірці став південнокорейський Samsung ($102,6 млрд).

У другій частині десятки найдорожчих йдуть такі бренди, як Walmart ($93,2 млрд, ритейл, США), Facebook ($81,5 млрд, високі технології, США), ICBC ($72,8 млрд, банківські послуги, КНР), Verizon ($68,9 млрд, телекомунікації, США), WeChat ($67,9 млрд, високі технології, КНР).

Brand Finance зазначає, брендом, який занадто швидко зростає стала компанія Ілона Маска Tesla — оцінка з минулого року збільшилася на 158%, до $32 млрд.

Серед найбільш постраждалих за минулий рік зазначено бренди з таких індустрій, як традиційні медіа, громадське харчування та готельний напрям. Так, наприклад, бренд телекомпанії CBS втратив 49% своєї вартості, подешевшавши до $5,9 млрд. Автори рейтингу пояснюють це тим, що під час пандемії традиційні медіа втрачали рекламний виторг, а багато глядачів перейшли на стрімінгові сервіси.

“Через масові локдауни та обмеження на подорожі бренди готельної мережі Marriott і короткострокової оренди житла Airbnb вибули з рейтингу, а мережі підприємств громадського харчування Starbucks, McDonald’s і KFC значно втратили у вартості”, — зазначається у Brand Finance.

Нагадаємо, згідно з рейтингом Forbes минулого року бренд-виробник iPhone коштував $205,5 млрд, що на 12% більше, ніж у 2019-му. Компанія стала першою в історії, яку оцінили більше ніж у $200 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram