Новини
7 Червня 2024
95

Apple поступилася Nvidia у списку найдорожчих компаній

Перше місце тримає Microsoft

Акції виробника чипів Nvidia зросли до рекордних показників і збільшили оцінку компанії. Техногігант став другою у світі найдорожчою компанією, обігнавши в цьому рейтингу Apple, пише Reuters.

5 червня акції Nvidia зросли на 5,2% і завершили день на позначці приблизно $1,224.40, оцінка компанії зросла до $3,012 трлн. Виробника iPhone оцінюють у $3,003 трлн після того, як його акції зросли на 0,8%.

Перше місце у списку найдорожчих компаній тримає Microsoft із ринковою вартістю $3,15 трлн.

У 2024 році акції Nvidia зросли на 147%. Попит на її процесори значно перевищує пропозицію, оскільки Microsoft, Meta та Google змагаються, щоб наростити свої можливості ШІ та домінувати в цій сфері. Тобто поки техногіганти витрачають гроші на штучний інтелект, Nvidia заробляє на цьому.

У цей час Apple бореться зі слабким попитом на iPhone і жорсткою конкуренцією в Китаї, найбільшому ринку смартфонів. Деякі інвестори вважають, що Apple відстає від інших технологічних компаній, які поспішають впроваджувати функції ШІ у свої продукти та послуги.

Тому всі чекають WWDC24, де розробник iPhone має розказати свою ШІ-стратегію. Західні ЗМІ стверджують, що на конференції компанія має оголосити про свою угоду з OpenAI, щоб використати їхній ШІ в операційній системі — iOS 18.

Нагадаємо, складено рейтинг найбільш високооплачуваних CEO у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram