Новини
5 Грудня 2019
1 078

Андрій Веревський купує завод групи “Креатив” за 500 мільйонів гривень

Нещодавно Ощадбанк намагався продати його за 9 мільярдів гривень

Придніпровський олійноекстракційний завод Андрія Веревського (група “Кернел”) має намір придбати олійноекстракційний завод компанії “Еллада”, що входить до складу групи “Креатив” у Кропивницькому, про це йдеться у повідомленні на сайті Антимонопольного комітету (АМКУ).

Зазначається, що майновий комплекс “Еллади” знаходиться за адресою просп. Промисловий, 14-а. І ця угода “забезпечить можливість здійснення господарської діяльності з перероблення насіння соняшнику та виробництва олії й супутньої продукції”.

Майно “Еллади”, яке Господарський суд Києва визнав банкрутом, продали на аукціоні 26 листопада за 500 млн грн. “Реалізація майна здійснювалася ліквідатором компанії “Еллада” за погодженням з Ощадбанком”, – пише Finbalance.

І додає, що до цього банк намагався продати майновий комплекс за 9,2 млрд грн.

Крім того, держбанк заявляв, що до складу відповідного майна входить олійноекстракційний завод потужністю перероблення 1 тис. тонн насіння соняшнику або ріпаку на добу. “Цей завод вважався найціннішим активом збанкрутілої групи “Креатив”, – пише видання.

У березні 2016 року глава правління Ощадбанку Андрій Пишний заявляв, що загальний борг групи “Креатив” перед Ощадбанком перевищує $300 млн. “При цьому банкір не виключав, що “буде частина заборгованості, яка не покрита забезпеченням”, – йдеться у повідомленні.

Наступного року Господарський суд міста Києва в рамках справи про банкрутство ПП “Еллада” визнав у тому числі кредиторські вимоги Ощадбанку на 3,4 млрд грн та вимоги Укрексімбанку на 4,2 млрд грн.

у 2018 році детективи НАБУ оголосили підозру заступниці глави правління Ощадбанку Ірині Земцовій в рамках кримінального провадження щодо можливих зловживань при видачі кредитів Ощадбанком для групи “Креатив”.

Нагадаємо, за 2019 фінансовий рік (липень 2018-червень 2019) одній з найбільших українських аграрних груп “Кернел” вдалося в 3,6 раза збільшити чистий прибуток, який наразі складає $189 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram