Соцмережі
27 Квітня 2019
653

Андрій Коболєв: Стратегічне завдання Нафтогазу

Сучасні технології дозволили збільшити видобуток українського газу 

Щоб його досягти потрібні ліцензії на нові родовища, інвестиції та сучасні технології.

Про останнє – детальніше. На фото нижче – власний комплекс (а мовою фахівців – флот) Укргазвидобування для проведення гідророзриву пласта (ГРП). Він закуплений компанією вже давно, проте до 2014 року стояв “під парканом”. Причина проста – успішність його використання в 2000-их через недостатню кваліфікацію фахівців і низьку якість матеріалів складала близько 30% замість прийнятних в галузі 70%.

Ми відновили цей флот, модернізували його до сучасного рівня, впровадили західні технології та процедури – з початку цього року “УГВ-Сервіс” активно виконує операції ГРП, обладнання постійно в русі та роботі. Крім того, на підрядних умовах ми залучили ще два флоти для ГРП – Tacrom та Бєлоруснєфті.
Завдяки цьому, в 2019 році здійснили вже 60 операцій ГРП на родовищах “Укргазвидобування” – це вчетверо вище показника за аналогічний період минулого року.

Ефект від ГРП на 60 свердловинах – додаткові близько 360 млн куб.м. газу у 2019 році.

Саме застосування сучасних технологій та впровадження кращих практик дозволяє групі Нафтогаз утримувати та збільшувати видобуток українського газу попри брак нових ліцензійних площ.

Збільшення видобутку українського газу – стратегічне завдання, яке стоїть перед Групою Нафтогаз. Щоб його досягти…

Опубліковано Andriy Kobolyev Пʼятниця, 26 квітня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram