Соцмережі
9 Квітня 2019
907

Андрій Коболєв: Не допустити “гру на вентилі”

Про підготовку до нового опалювального сезону

(мовою оригіналу)

Україна завершує опалювальний сезон і 5 квітня розпочала закачку газу в ПСГ.

Цього року перед нами стоїть завдання створити запаси газу більші, ніж ми це робили раніше. Дія існуючих контрактів з Газпромом завершиться 1 січня і Україна має підготуватися до будь-яких деструктивних рішень Кремля, зокрема до переривання транзиту.

До зими в ПСГ необхідно накопичити близько 20 млрд куб.м. газу – такі обсяги достатні, щоб гарантувати тепло в оселях за будь-якої погоди і політичної обстановки. Це також сигналізуватиме Росії, що Україна готова до будь-якого розвитку подій і “гра на вентилі” призведе лише до чергового погіршення репутації Газпрому.

Нафтогаз вже працює над питаннями залучення коштів, необхідних для закупівлі та закачування газу до сховищ. Водночас варто нагадати, що європейська практика і український закон “Про ринок газу” передбачає створення страхових запасів всіма без виключення компаніями-постачальниками газу. В минулі роки норма про страховий запас ігнорувалася – зараз саме час повернутися до цього питання. Спільними зусиллями уряд, Нафтогаз та всі учасники газового ринку мають належно підготуватися до наступного опалювального сезону.

Україна завершує опалювальний сезон і 5 квітня розпочала закачку газу в ПСГ.Цього року перед нами стоїть завдання…

Опубліковано Andriy Kobolyev Вівторок, 9 квітня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram