Соцмережі
20 Квітня 2019
677

Андрій Герус: Правда про ПриватБанк

В НБУ вважають, що рішення щодо Привату погіршить економічну ситуацію

Голова НБУ Я.Смолій заявив, що ситуація із ПриватБанком може дестабілізувати валютний ринок, банківську систему та спровокувати інфляцію.

Це дуже дивна заява Голови Центробанку і він не міг не розуміти, що це спровокує додаткове хвилювання на валютному ринку. Саме у таких критичних ситуаціях і проявляється справжня незалежність НБУ. Чи бере керівник центробанку участь у передвиборчих страшилках, чи намагається заспокоїти та стабілізувати ситуацію.

Наприклад, голова НБУ міг сказати 3 речення, які є правдою:
1. Рішення суду першої інстанції не вступає у силу, жодних змін ні для кого немає.
2. Ми будемо подавати апеляцію, ми бачимо підстави, що ми виграємо апеляцію.
3. Ми не бачимо правових підстав для повернення банку. Заспокойтеся.

А політична передвиборча боротьба – окремо.

Зрештою і все засідання РНБОУ було театральною страшилкою, адже відомо, що фінанси люблять тишину і під камери таке проводити – це дурість та показуха для нагнітання страху в стилі плакатів із Путіним.

Якщо ж Петро Порошенко дійсно переживає не за свою посаду, а за вкладників ПриватБанку, то йому треба зробити одну просту річ – виконати свої обов`язки згідно Конституції. А саме підписати закон, який ініціював сам же президент – про державні гарантії вкладникам ПриватБанку. Цей закон був прийнятий ще у грудні 2017 року, Конституція відводить Президенту 15 днів, щоб накласти вето або підписати. Пройшло понад 500 днів, а Порошенко цього не зробив, бо він вище Конституції.

Щодо Я.Смолія, який приклався до валютних хвилювань, то його можна зрозуміти, понад 90% його заощаджень у іноземній валюті.

На жаль, бажання утриматися у своїх кріслах призводить до жахливої безвідповідальності у стилі «після нас хоч потоп», за яку розплачуються всі українці. Голова НБУ міг поступками та діями продемонструвати свою незалежність, але цей тест, на мою думку, він не пройшов.

Голова НБУ Я.Смолій заявив, що ситуація із Приватбанком може дестабілізувати валютний ринок, банківську систему та…

Опубліковано Andriy Gerus Пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram