Новини
10 Червня 2022
504

АМКУ поновив розгляд справ про купівлю та продаж бізнесу

Роботу поновлено після початку війни в Україні

Антимонопольний комітет поновив розгляд заяв про надання дозволу на узгоджені дії та концентрацію суб’єктів господарювання та справ, розгляд яких зупинили після початку повномасштабного російського вторгнення, йдеться у заяві АМКУ.

“Комітет зауважує, що значна частина бізнесу продовжує працювати в умовах війни. Безумовно, це є позитивним фактором, адже економічна активність — це запорука наповнення державного бюджету, підтримки платоспроможності населення та функціонування держави в умовах воєнного стану загалом.

Тому, не очікуючи завершення воєнного стану, Комітет вирішив внести комплексні зміни, спрямовані на підтримку української економіки та бізнесу, а саме — поновити роботу у сфері концентрацій та узгоджених дій”, — йдеться у роз’ясненні відомства.

При цьому, в апарату Комітету відновився безпосередній доступ до будівлі АМКУ, а також до державних реєстрів, без використання яких виконання покладених на орган повноважень було неможливим.

В АМКУ додали, що 20 червня буде скасовано запроваджений на початку березня тимчасовий порядок, яким дозволялося подавати скорочений перелік документів, що додаються до заяв про надання дозволу на концентрації та узгоджені дії, а також встановлювався спрощений порядок їх подання.

Нагадаємо, що за два місяці війни українські ритейлери втратили понад 50 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram