Новини
19 Серпня 2024
83

Американські банки почали блокування рахунків осіб, що проживають у рф

Заборона діє у межах накладених санкцій

Американські банки почали блокувати рахунки росіян у разі спроби скористатися їхніми послугами з території росії, зокрема здійснити переказ або платіж.

Банки блокують рахунки за російською IP-адресою на підставі виконавчого наказу 14071 і роз’яснень OFAC від березня 2022 року, які встановлюють заборону на надання юридичних і фінансових послуг особам, які перебувають у росії, пише NV.

“Це пов’язано з тим, що американське санкційне законодавство базується на понятті “особи в росії”, тобто прив’язка йде не до громадянства, а більшою мірою до місця знаходження. Ніхто з клієнтів рішення банків не оскаржував”, — зазначив старший M&A-юрист ASB Consulting Group Дмитро Дорошко.

OFAC радить компаніям, що надають послуги з грошових переказів та обслуговування рахунку в інтернеті, блокувати рахунки клієнтам, які намагаються здійснити платежі з підсанкційної території.

В американських банків поки що немає заборони на використання їхніх мобільних застосунків із території росії, але вони можуть відстежувати IP-адреси клієнтів для встановлення їхнього резидентства, додала партнер консалтингової компанії ITSWM Катерина Попова.

“Банки в країнах, що приєдналися до міжнародних санкцій, не обслуговують клієнтів, які постійно проживають у росії. Це пов’язано з ризиками зіткнутися з клієнтами, які обходять або допомагають обходити санкції”, — підсумувала Попова.

Як писали раніше Investory News, блогери з рф більше не зароблятимуть на YouTube.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram