Новини
15 Липня 2020
879

Американська компанія стане добувати питну воду з повітря

Через особливі технології Zero Mass Water буде коштувати в одній ціновій категорії з Evian і Fiji

Американська компанія з Арізони Zero Mass Water замість буріння свердловин стане добувати питну воду з повітря пустелі, повідомляє Bloomberg.

Розливати її планують по пляшках за 20 км від Дубая, завод буде працювати на сонячній енергії, а пляшки та кришки придатні для вторинної переробки. Поки проект знаходиться у стадії будівництва.

Спочатку компанія зможе виробляти до 2,3 млн літрів у рік. Завод буде запущений з 1250 гідропанелей, кожна з яких коштує $2,5 тис. Вони поглинають пар з повітря пустелі та беруть із нього вологу за допомогою сонячної енергії.

Хоча панелі можуть працювати практично скрізь, де світить сонце, жаркий і вологий клімат Дубая підходить найкраще.

Така технологія дорожче, ніж опріснення, тому Zero Mass Water буде приблизно в тій самій ціновій категорії, що й елітні бренди, такі як Evian і Fiji. Вони коштують близько $2,72 за літр.

Подібний проект може стати прикладом для інших країн з посушливим кліматом, які стикаються з проблемами при виробництві води.

Як писали раніше Investory News, через карантин попит на солодкі напої та кондитерські вироби просів вперше за 40 років. Про скорочення продажів вже заявили Coca-Cola, PepsiCo та інші учасники ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram