Новини
30 Вересня 2021
721

Американці планують витратити цьогоріч на Хелловін рекордні $10 мільярдів

На прикраси вони планують витратити загалом $3,17 млрд, костюми — $3,32 млрд, а на солодощі — $3 млрд

Витрати американців на святкування Хелловіну, який відзначається 31 жовтня, можуть досягти цього року рекордного значення — $10,14 млрд, свідчать результати щорічного опитування Національної федерації роздрібної торгівлі (NRF). Торік обсяг витрат становив $8,05 млрд, пише Інтерфакс.

“Американці планують витратити більше, ніж будь-коли, щоб зробити цей Хелловін незабутнім, — сказав президент і головний виконавчий директор NRF Метью Шей. — Роздрібні продавці вжили низку заходів, наприклад, привозять продукти на Хелловін раніше, ніж зазвичай, щоб їх полки були заповнені сезонними цукерками, предметами декору та іншими речами напередодні цього важливого свята”.

Взяти участь у святкуванні Хелловіну планують 65% опитаних проти 58% минулого року та 68% передпандемічного 2019 року. При цьому домогосподарства, в яких є діти, більше схильні до того, щоб відзначити цю подію — 82% проти 55% серед тих, у кого немає дітей.

Споживачі говорять, що в середньому планують витратити $102,74, що приблизно на $10 більше тогорічного показника. При цьому витрати домогосподарств з дітьми будуть удвічі вище — $149,7 проти $73,6.

Згідно з результатами опитування, американці планують витратити в цілому $3,17 млрд на святкові прикраси проти $2,59 млрд у 2020 році. Витрати на костюми досягнуто рекордних за п’ять років $3,32 млрд (торік — $2,61 млрд). На солодощі буде витрачено $3 млрд проти $2,41 млрд. Витрати на вітальні листівки зростуть до $0,66 млрд із $0,44 млрд.

Цього року підготовка до Хелловіну почнеться раніше звичайного: 45% респондентів планують почати покупки вже у вересні, а ще 39% — в перші два тижні жовтня.

Нарядити домашніх тварин до свята планує кожен п’ятий американець. Найбільш популярні костюми гарбузів, хот-догів, супергероя, кота чи джмеля.

Для дітей цього року американці найчастіше вибирають образи Людини-павука, принцес, Бетмена та інших супергероїв. Дорослі ж вважають за краще костюми відьом, вампірів, привидів, кішок і піратів.

В опитуванні, яке проводилося з 1 по 8 вересня, взяли участь понад 8 тис. американців.

Раніше Investory News писали, що проблеми найбільших світових портів — спалах COVID-19 в Нінбо-Чжоушань, загрози тайфунів в Янтьян і порушені логістичні ланцюжки після аварії судна Ever Given в Суецькому каналі в березні — можуть призвести до затяжної кризи та перебоїв у поставках товарів до Нового року та Різдва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram