Новини
4 Травня 2020
997

Amazon збільшив виторг на 26% у першому кварталі 2020 року

Завдяки різкій активізації онлайн-торгівлі в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19

Найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc збільшив виторг на 26% у першому кварталі 2020 року на фоні різкої активізації онлайн-торгівлі в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, повідомляє Inv.com.

Водночас квартальний прибуток компанії скоротився через підвищення видатків на оплату праці, а також витрат, пов’язаних з тестуванням співробітників на коронавірус. “Amazon попередила, що в другому кварталі буде змушена витратити близько $4 млрд на захист співробітників від коронавірусу та підтримку власних сервісів, у зв’язку з чим може зафіксувати операційний збиток”, – пише видання.

Зазначається, що чистий прибуток у січні-березні знизився на 29% і склав $2,535 млрд, або $5,01 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $3,561 млрд, або $7,09 на акцію, за аналогічний період попереднього року. При цьому квартальний виторг Amazon збільшився на 26%, до $75,5 млрд із $59,7 млрд роком раніше.

“Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували чистий прибуток компанії на рівні $6,23 на акцію при виторзі в $73,7 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що продажі платформи електронної комерції Amazon у США в першому кварталі зросли до $46,13 млрд зі $35,81 млрд роком раніше, за кордоном – до $19,11 млрд зі $16,19 млрд. “Виторг хмарного сервісу Amazon Web Services (AWS) у січні-березні підскочив до $10,2 млрд зі $7,7 млрд при консенсус-прогнозі ринку в $10,3 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Операційний прибуток Amazon у минулому кварталі знизився на 9,8%, до $3,99 млрд. Прогноз компанії на другий квартал передбачає, що вона може зафіксувати як операційний збиток у розмірі до $1,5 млрд, так і операційний прибуток у розмірі до $1,5 млрд.

“Широкий діапазон прогнозу підкреслює високу невизначеність щодо подальших перспектив бізнесу на фоні пандемії COVID- 19”, – зазначають експерти. При цьому консенсус-прогноз на поточний квартал аналітиків, опитаних FactSet, передбачає операційний прибуток Amazon у $4 млрд.

Сама компанія прогнозувала операційний прибуток у другому кварталі на цьому ж рівня, однак, за словами її гендиректора Джефа Безоса, в нинішніх умовах Amazon може витратити всі ці $4 млрд і навіть більше на заходи, що пов’язані з доставкою товарів клієнтам в умовах пандемії та забезпеченням безпеки співробітників.

Також Безос повідомив, що Amazon витрачає “сотні мільйонів доларів” на тестування співробітників на COVID-19, забезпечення їх засобами захисту, а також на дезінфекцію своїх приміщень і додаткову оплату праці.

При різкому зростанні попиту на послуги Amazon, включаючи онлайн-торгівлю, хмарні та стрімінгові сервіси, компанія активно нарощує штат співробітників: у березні-квітні вона прийняла на роботу 175 тис. нових співробітників.

Нагадаємо, нещодавно Amazon запустила продаж технологій для безкасових магазинів іншим рітейлерам і назвала її Just Walk Out. У компанії вже є кілька клієнтів, імена яких вона не називає. Фінансові умови угод Amazon не розкриває.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram