Новини
1 Серпня 2019
736

Amazon веде переговори про покупку 26% акцій індійського ритейлера Reliance Retail

Як стверджують експерти, немає впевненості, що початкові обговорення приведуть до угоди

Amazon.com веде попередні переговори з Reliance Retail, що належить Reliance Industries Ltd, про покупку до 26% акцій найбільшого роздрібного ритейлера Індії, повідомляє Reuters.

Як повідомляє агенція, переговори почалися після того, як Reliance та китайський гігант Alibaba Group не змогли домовитися про продаж частки в роздрібному підприємстві через відмінності в оцінці.

Однак, як стверджують експерти, немає впевненості, що початкові обговорення приведуть до угоди.

“Ми не коментуємо спекуляції в ЗМІ й чутки. Наша компанія постійно оцінює різні можливості”, – прокоментували виданню в Reliance Industries.

У свою чергу, Amazon відмовилася від коментарів.

Заснований в Сіетлі гігант електронної комерції вступив в пряму боротьбу за частку на індійському ринку з Flipkart Walmart Inc. Обидві компанії мають різні плани щодо залучення більшої кількості клієнтів, що вважається одним з їх найбільш важливих ринків, які розвиваються.

За даними Reuters, Amazon планує в цьому році значно розширити зростаючий бізнес онлайн-доставки їжі в Індії.

Як відомо, компанія VB Assets, що володіє патентами на технології розпізнавання голосу розробника VoiceBox Technologies, звинуватила Amazon у незаконному використанні своїх технологій та подала на компанію до суду.

Нагадаємо, американський онлайн-гігант планує відкрити новий склад у Німеччині цього року та створити понад 2,8 тис. робочих місць з постійними контрактами на своєму другому за величиною ринку після США.

Також, Amazon заявила, що планує інвестувати понад $700 млн у “підвищення кваліфікації” 100 тис. осіб, або кожного третього свого співробітника у США.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram