Новини
4 Серпня 2020
790

Alphabet випустила облігації на суму у $10 мільярдів

Це стало найбільшою в історії компанії емісією за найнижчої вартості фінансування

Alphabet, материнська компанія Google, випустила облігації на суму $10 млрд, що стало найбільшою в історії компанії емісією, за найнижчої вартості фінансування, повідомляє Reuters.

Зазначається, що з $10 млрд облігацій виділений один транш на $1 млрд терміном погашення 5 років і прибутковістю за купоном у 0,45%, що є найнижчою процентною ставкою за купоном з того часу, як компанія Apple випустила у 2013 році облігації терміном погашення 5 років на суму $1,5 млрд з таким же купоном (0,45%).

Найменш прибутковою є трирічна нота Amazon, випущена у червні з купоном в 0,40%. “Це один з найнижчих корпоративних купонів, коли-небудь зареєстрованих”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що інші транші Alphabet на суму $4,5 млрд з погашенням протягом 7, 20 і 40 років використовуватимуться для загальнокорпоративних цілей, включаючи нові придбання. Решта $5,5 млрд будуть спрямовані на “екологічні, соціальні та управлінські” ініціативи.

Низькі процентні ставки, а також чинна програма купівлі корпоративних облігацій Федеральною резервною системою продовжують підтримувати емісію боргових облігацій.

“За даними IFR Refinitiv, угода залучила понад $31 млрд. Раніше, у 2014 році, найнижча прибутковість за купоном Alphabet становила 1,25%”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає аналітик Том Графф, глава відділу з фіксованих доходів компанії Brown Advisory, “ми перебуваємо на такому етапі, коли надзвичайно висококласні емітенти, одним з яких є Alphabet, встановлять на свої облігації дуже жорстку ціну через наявність великої кількості покупців короткострокових цінних паперів, п’ятирічні казначейські облігації принесуть подвійний дохід”.

“Існує дуже вузький список висококласних компаній, які не постраждали від рецесії …, і Google – одна з них”, – наголосив він.

Додається, що згідно з квартальним звітом, Alphabet вперше за останні 16 років зафіксувала зниження обсягу продажів. “Однак ціна на її акції практично не змінилися, оскільки збитки від продажів компенсувалися відновленням рекламного бізнесу її дочірньої компанії Google”, – зазначає Reuters.

Нагадаємо, чистий прибуток Alphabet Inc., який володіє холдинговою компанією Google, у першому кварталі 2020 р. зріс на 3%, до $6,84 млрд, або $9,87 на акцію, у порівнянні з $6,66 млрд, або $9,5 на акцію, за аналогічний період попереднього року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram