Соцмережі
3 Лютого 2020
815

Алекс Ліссітса: Як діяти Україні у зв’язку з Brexit

Потрібно вже вести перемовини щодо експорту української продукції до Великобританії

Вихід Великої Британії з Європейського союзу — уже реальність. І тут виникає дуже багато питань, зокрема, яким чином розвиватимуться білатеральні відносини як з країнами Євросоюзу, так і з іншими країнами, які намагатимуться домовитися з Великою Британією щодо торгових відносин, адже ні для кого не є таємницею, що Об’єднане Королівство Великобританії є країною-імпортером харчових продуктів.

Британські фермери абсолютно не розуміють, як відбудовуватиметься ця робота і планують у березні вийти на протести у Лондоні. Британські фермери хвилюються, що ті високі вимоги якості та безпечності харчових продуктів, які діють на сьогодні у країні, насправді можуть бути перекреслені умовами нових торгових угод з іншими країна — не членами ЄС, які почнуть поставляти дешеву та неякісну продукцію, таким чином якраз порушивши встановлений баланс.

На сьогодні вже відомо, що навіть після Брексіт діятимуть перехідні положення, де всі наявні умови працюватимуть, але британські фермери вже зараз хочуть розуміти, куди рухається національна економіка та що планує уряд через рік. І вони вважають, що цей рік для них буде абсолютно непередбачуваним.

Що ж Україна? Можливо саме час включатися до проведення необхідних перемовин з Великою Британією, щоб бути конкурентоспроможними на британському ринку зі своєю продукцією.

Насамперед, треба довести якість і безпечність нашої харчової продукції, а тому потрібно включатися нашим відповідним органам, таким як Держпродспоживслужба, в якої на сьогодні, на жаль, не має голови.

Виникає логічне запитання до чинної влади України, чому одна з основних служб, яка відповідає за експорт нашої продукції за кордон, не має голови 4 місяці.

Конкурси пройшли, але, де ж голова?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram