Новини
19 Лютого 2020
1 030

Акції Virgin Galactic зросли на 24% завдяки роздрібним інвесторам

Компанія за популярністю наздоганяє своїх конкурентів – SpaceX Ілона Маска та Blue Origin Джеффа Безоса

Акції Virgin Galactic Holdings Inc, що заснована мільярдером Річардом Бренсоном, у вівторок зросли на 24%, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що папери за останню сесію набули значної популярності серед індивідуальних інвесторів, майже витіснивши Tesla Inc – ще одного фаворита серед непрофесійних інвесторів.  “Під час декількох останніх сесій дві третини клієнтів Virgin Galactic купували акції, а не продавали”, – пише видання.

Як зазначає CNN Business, останнім часом акції ростуть на фоні оптимізму компанії щодо планів запустити комерційний космічний сервіс. “Минулого тижня Virgin Galactic оголосила про переміщення суборбітального літака SpaceShipTwo, також відомого як VSS Unity, до своєї комерційної штаб-квартири в Нью-Мексико. Це робить компанію ще на один крок ближчою до запуску сервісу з оплати пасажирами, що відправлятимуться у космос”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі інвестори раді потенціалу Virgin Galactic, хоча на даний момент компанія збиткова. “І як очікується, вона продовжуватиме втрачати гроші цього, а також наступного року”, – зазначає видання.

І додає, що акції Virgin Galactic зросли майже на 200% відтоді, як компанія стала публічною у жовтні минулого року в результаті злиття з інвестиційним фондом SPAC. Замість публічного продажу за допомогою традиційного продажу акцій або прямого лістинга акцій, Virgin Galactic об’єдналася зі спеціалізованою компанією з цільових злиттів і поглинань Chamath Palihapitiya Social Capital Hedosophia.

Зазначається, що після злиття Virgin Galactic ще не випустила квартальний фінансовий звіт. “Результати четвертого кварталу повинні бути опубліковані після закриття торгів 25 лютого”, – пише видання.

За оцінками UBS, до 2030 року бізнес, що спеціалізуватиметься на подорожах по зовнішній орбіті стане індустрією з обігом у $3 млрд.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2019 року акції компанії британського підприємця Річарда Бренсона Virgin Galactic почали торгуватися на Нью-Йоркській біржі (NYSE). Цінним паперам компанії присвоєно тікер SPCE. Так, Virgin Galactic стала першою компанією у сфері космічного туризму, що розмістила свої акції на ринку цінних паперів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram