Новини
26 Листопада 2019
1 266

Акції Alibaba подорожчали на 6,9% у перший день торгів на біржі Гонконгу

У перші секунди операцій вартість цінних паперів піднялася до $23,89 за штуку

Акції китайського гіганта інтернет-торгівлі Alibaba Group Holding подорожчали на 6,9% в ході дебюту на Гонконгській фондовій біржі у вівторок, 26 листопада. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані торгів.

У перші секунди операцій вартість цінних паперів піднялася до 187 гонконгських доларів ($23,89) за штуку в порівнянні з ціною розміщення 176 гонконгських доларів ($22,49).

Обіг акцій проходить під торговим кодом “9988”. Адже, як відомо, дев’ятка і вісімка вважаються сприятливими числами в традиційній китайській нумерології.

Всього Alibaba в ході проведення вторинного лістинга випустила 500 млн звичайних акцій з 15-відсотковим додатковим опціоном. Це дозволило компанії залучити в цілому 101,2 млрд гонконзьких доларів ($12,9 млрд).

Нинішнє розміщення стало найбільшим в Гонконзі за останні дев’ять років. У 2014 р. Alibaba, штаб-квартира якої знаходиться в Ханчжоу (Східний Китай), залучила рекордні $25 млрд після первинного публічного розміщення акцій (IPO) в Нью-Йорку.

“Сьогоднішній лістинг Alibaba став важливою віхою. Краще пізно, ніж ніколи. Знадобилося чекати п’ять років, але, нарешті, компанія повернулася “додому” і провела розміщення тут”, — зазначив на церемонії початку торгів виконавчий директор Гонконгської фондової біржі Чарльз Лі.

В Alibaba зазначають, що її американські депозитарні розписки продовжать бути в обігу на фондовій біржі Нью-Йорка. Плани розміщення в Гонконзі були підтверджені слідом за успішним масовим розпродажем, який китайський гігант інтернет-комерції провів на своїх майданчиках 11 листопада з нагоди так званого Дня холостяка. В ході цієї акції оборот продажів за добу досяг $38,4 млрд.

Нагадаємо, Alibaba провів найбільше для фондової біржі Гонконгу розміщення за останні дев’ять років. Компанії вдалося залучити близько 88 млрд гонконгських доларів ($11,2 млрд). Компанія розмістила 500 млн акцій за ціною 176 гонконгських доларів за папір, а також ще 75 млн паперів, у реалізації яких загальний обсяг розміщення сягнув $12,9 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram