Новини
21 Лютого 2020
1 023

Airbus інвестує близько €1 мільярда в розробку пасажирських літаків A220

Компанія нарощує виробництво літака до максимальної місячної пропускної здатності — 10 штук на заводі в Мірабелі

Airbus SE планує інвестувати в цьому році від €500 млн до €1 млрд (від $539 млн до $1,08 млрд) на свою програму пасажирських літаків A220. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

Раніше в лютому Airbus збільшив свою частку в програмі A220 — відомої як Airbus Canada з 50,1% до 75% після спільної з урядом Квебека покупки 33,5% акцій Bombardier.

Уклавши угоду, Bombardier вийшла з галузі цивільної авіації та зміцнила позиції європейського авіабудівника в його постійній конкуренції з американським Boeing.

Літак A220, раніше відомий як CSeries, — це 110-130-місний літак, трохи менший, ніж основний літак A320 Airbus.

Airbus нарощує виробництво A220 до максимальної місячної пропускної здатності — 10 штук на своєму заводі в Мірабелі (провінція Квебек) та до місячного показника в чотири штуки в Мобілі (штат Алабама) і планує досягти цього до 2025 р.

Виробництво в Сполучених Штатах стало найважливішим для Airbus, оскільки уряд США встановив тарифи на літаки європейського виробництва для покупки авіакомпаніями США після багаторічної суперечки про тарифи.

Як писали раніше Investory News, світова організація торгівлі (СОТ) офіційно схвалила рішення Сполучених Штатів Америки ввести торговельні санкції стосовно товарів, які надходять з Євросоюзу. Таке рішення прийняли у зв’язку з тим, що європейський авіабудівний концерн Airbus отримав незаконні субсидії.

Нагадаємо також, Airbus розпочала на своєму випробувальному літаку A350-900 тестування нової платформи Internet of Things. Завдяки ній поєднуватимуться різні елементи літака: підвісні контейнери, візки для їжі, туалетні кабінки з пасажирами та екіпажами на борту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram