Новини
9 Вересня 2019
831

Аероінвестиції: Німецький Volocopter залучив €50 млн від власника Geely та Volvo

Стартап розвиватиме екосистему для аеротранспорту в Китаї

Німецькому стартапу Volocopter (раніше E-volo), що займається розробкою безпілотного аеротаксі, вдалося залучити €50 млн в раунді C від Zhejiang Geely Holding Group, що володіє автовиробниками Geely та Volvo, про це йдеться в офіційному блозі компанії.

Зазначається, що в угоді взяли участь як нові, так і чинні інвестори проекту з США, Європи та Азії.

Додається, що разом з останнім раундом з моменту заснування у 2011 році, Volocopter залучив понад €81 млн, в тому числі й від Intel і Daimler.

Залучені кошти Volocopter витратить на підготовку та запуск комерційних рейсів аеротаксі, що запланований до 2021 року. “Крім того, в рамках угоди стартап і Geely створять спільне підприємство, що розвиватиме екосистему для аеротранспорту в Китаї”, – йдеться у повідомленні.

Своє перше комерційне аеротаксі VoloCity стартап представив наприкінці серпня. За словами представників Volocopter, транспорт може перевозити двох осіб на відстань до 35 км зі швидкістю польоту до 110 км/год. Тестовий політ одного з прототипів було проведено в аеропорту Гельсінкі.

Нагадаємо, у липні американський виробник літаків Karem Aircraft, з яким Uber домовилася про співпрацю минулого року, залучив $25 млн у раунді А для свого нового повітряного таксі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram