Новини
9 Березня 2023
610

Adidas вперше за три десятиліття зазнає збитків

Одна з причин — розрив співпраці з Каньє Вестом

Adidas анонсував перші за 31 рік збитки. Компанія переживає труднощі, скорочує дивіденди та бонуси, повідомляє Financial Times.

Наприкінці 2022 року другий за величиною виробник спортивного одягу у світі отримав квартальні операційні збитки, оскільки продажі з Китаю скоротилися вдвічі, а кількість непроданих кросівок Yeezy зросла після рішення бренду розірвати зв’язки з американським репером Каньє Вестом.

Німецька група спортивного одягу скоротила свої річні дивіденди на 79% до 70 центів із €3,30 у 2021 році.

Операційний збиток у четвертому кварталі обсягом €724 млн був кращим, ніж очікування аналітиків про збиток у €782 млн, але 50% падіння продажів у Китаї за цей період було “набагато вищим, ніж очікувалося”.

Загалом у 2022 році продажі зросли на 1% без урахування коливань курсу валют, а чистий прибуток впав на 70% до €638 млн.

Adidas у середу повторив попередження минулого місяця про те, що у 2023 році він може зазнати щорічних збитків до €700 млн, що стане першими збитками за 31 рік. Загальні продажі цього року впадуть “високими однозначними темпами”.

Рішення групи розірвати зв’язки з Каньє Вестом у жовтні знищить €1,2 млрд річного доходу та може призвести до збитків у €500 млн, якщо бренд Yeezy не зможе продати свій запас кросівок, що залишився.

Торік товарні запаси зросли на 49% до €6 млрд, зокрема непродані кросівки Yeezy вартістю €400 млн. В Adidas ще не вирішили, що робити з непроданими запасами Yeezy: розглядаються варіанти від знищення продукції до її продажу та пожертвування виручених коштів на благодійність.

Нагадаємо, кошти від продажу “Челсі” передадуть у благодійний фонд для України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram