Новини
13 Серпня 2021
931

Adidas продав Reebok за €2,1 мільярда

Бренди зможуть набагато краще реалізувати свій потенціал незалежно один від одного

Німецький виробник одягу і взуття Adidas оголосив, що підписав угоду про продаж компанії Reebok International Limited, пише Reuters.

Фірма повідомила, що продає американський бренд за €2,1 млрд ($2,5 млрд). Покупцем стала компанія Authentic Brands Group (ABG). Операцію планують закрити в першому кварталі 2022 року. Більшу частину суми, отриманої за Reebok, Adidas розподілить між акціонерами.

“Reebok — це важлива частина Adidas. Ми вдячні за внесок, який бренд і команда, що за ним стоїть, зробили в нашу компанію. Ми вважаємо, що після зміни власника у Reebok з’являться чудові можливості для довгострокового успіху”, — заявив головний виконавчий директор Adidas Каспер Рорстед у пресрелізі компанії.

Про те, що Adidas може продати бренд Reebok, Bloomberg повідомляв наприкінці жовтня 2020 року. Агенція зазначала, що під час пандемії нового коронавірусу Reebok постраждав сильніше Adidas.

У лютому 2021 року виробник одягу підтвердив, що планує продати американський бренд. Керівники компанії порахували, що Reebok і Adidas зможуть набагато краще реалізувати свій потенціал незалежно один від одного.

Після продажу Reebok Adidas зосередиться на посиленні своїх позицій на світовому ринку спортивних товарів.

Нагадаємо, у першому кварталі 2021 року чистий прибуток Adidas зріс у 18 разів, до €558 млн проти €31 млн за аналогічний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram